Nawigacja |
Artyku³y » ¯ywienie » W³asne kolby | ||
W³asne kolby |
Najpierw za pomoc± trzepaczki mieszam m±kê z zimn± wod± i podgrzewam mieszaj±c a¿ bêdzie twardsze ciasto. Do ciasta dodajê, wgniataj±c ró¿ne sk³adniki. Mo¿ecie naturalnie te sk³adniki zmieniaæ w zale¿no¶ci od tego, co macie i co lubi± wasze zwierzêta. Proponowane sk³adniki : kukurydza rodzynki migda³y owies przenica dmuchany ry¿ p³atki kukurydzianep³atki owsiane suszona marchew suszone buraczki p³atki grochu s³onecznik pestki dyni kawa³ki chleba Wasa suszone zio³a ka¿dego rodzaju Teraz ciasto obklejam dooko³a kawa³ka drewna i potem ca³o¶æ jeszcze raz obtaczam wszystko w sk³adnikach, które zosta³y, karmie lub zio³ach. Ca³o¶æ jest nastêpnie uk³adana na blachê wy³o¿on± foli± ( papierem ) do pieczenia 1 w temperaturze 180 stopni Celsjusza wsuwana na 2 godziny. To do¶æ d³ugo, ale konieczne aby wszystko dobrze wysch³o i stwardnia³o. Ca³e mieszkanie pachnie wtedy zio³ami. Gdy ciasto jest odpowiednie twarde i chrupkie musi wystygn±æ i po och³odzeniu mo¿na kolby w³o¿yæ do klatki. |
||
Napisane przez kasiulek9004 dnia styczeñ 16 2010 · 0 komentarzy · 1903 czytañ · |