Nawigacja
Artyku³y » ¯ywienie » W³asne kolby
W³asne kolby

Najpierw za pomoc± trzepaczki mieszam m±kê z zimn± wod± i podgrzewam mieszaj±c a¿ bêdzie twardsze ciasto.

Do ciasta dodajê, wgniataj±c ró¿ne sk³adniki. Mo¿ecie naturalnie te sk³adniki zmieniaæ w zale¿no¶ci od tego, co macie i co lubi± wasze zwierzêta.

Proponowane sk³adniki :
kukurydza
rodzynki
migda³y
owies przenica
dmuchany ry¿
p³atki kukurydzianep³atki owsiane
suszona marchew
suszone buraczki
p³atki grochu
s³onecznik
pestki dyni
kawa³ki chleba Wasa
suszone zio³a ka¿dego rodzaju

Teraz ciasto obklejam dooko³a kawa³ka drewna i potem ca³o¶æ jeszcze raz obtaczam wszystko w sk³adnikach, które zosta³y, karmie lub zio³ach.
Ca³o¶æ jest nastêpnie uk³adana na blachê wy³o¿on± foli± ( papierem ) do pieczenia 1 w temperaturze 180 stopni Celsjusza wsuwana na 2 godziny.
To do¶æ d³ugo, ale konieczne aby wszystko dobrze wysch³o i stwardnia³o.

Ca³e mieszkanie pachnie wtedy zio³ami. Gdy ciasto jest odpowiednie twarde i chrupkie musi wystygn±æ i po och³odzeniu mo¿na kolby w³o¿yæ do klatki.


Fatal error: Call to undefined function render_comments() in /virtual/s/z/szynszyla.ugu.pl/includes/comments_include.php on line 179